Fiind weekend și fiind o zi mohorâtă de primavară în care plimbare reprezintă un slalom anevoios prin oraș, cea mai bună alternativă de a fi împreună cu apropiați este reprezentat de o ieșire în oraș la un restaurant. Încercând mai multe variante gastronomice, de la cele orientale până la cele nord-americane, grupul nostru de prieteni a rămas fidel unui restaurant cu specific italian, trattoria, un restaurant în care buna dispoziție nu este afectată de rigurozitatea impusă în alte localuri. Prin urmare, și de această dată ne-am adunat tot la o astfel de pizzerie în București pentru a sărbători… venirea weekend-ului.

De ce un restaurant italienesc?

Poate părea rutinată o ieșire repetată la un același restaurant. Poate că dorința de nou primează în anumite circumstanțe. Dar dacă atmosfera găsită într-un local este una jovială, dacă gazdele sunt primitoare și prețurile din meniu sunt decente, de ce ar trebui să renunț la restaurantele italiene din București? Grupul nostru de prieteni este unul gălăgios, cu glume mai mult sau mai puțin gustate de către cineva extern lui. Niciodată nu am fost apostrofați atunci când am depășit limita de zgomot a localului. Nici măcar o privire încruntată! Atmosfera trepidantă, plină de energie dintr-un astfel de restaurant italian din București este pe frecvența noastră latină de energizare. Grupul nostru, cunoscând unde este granița suportabilității gazdelor, nu a abuzat de nici un fel de ospitalitate.

Prin urmare, de fiecare dată într-un restaurant italienesc, gazda noastră, de obicei chiar patronul de origine italiană, este cea care ne alocă locurile în care ne simțim cel mai potrivit. Este poate singular modul în care o gazdă, prin reprezentantul său cel mai de seamă, dorește să ne definească o atmosferă cât mai caldă pentru a ne face să ne simțim cât bine. Prin urmare, de fiecare dată când este weekend va fi și restaurant italienesc!